COMUNICAT DE PRESA

sigla ANTIC

PREMIERA IN ROMANIA

PRIMUL  CONTRACT COLECTIV DE MUNCA NEGOCIAT ON-LINE

SEMNAT CU RESPECTAREA MASURILOR DE PREVENIRE A RASPANDIRII

COVID-19 SI A DISTANTARII FIZICE,

APLICABIL SALARIATILOR ERICSSON TELECOMMUNICATIONS ROMANIA

Alianța Sindicatelor din Tehnologia Informațiilor și Comunicații (ANTIC) in numele sindicatelor afiliate, organizație sindicala reprezentativa la nivel de sector de activitate din tehnologia informației și telecomunicații – IT&C, afiliata national la BNS, afiliata internațional la UNI–GLOBAL UNION, membru în Alianța Sindicatelor din Ericsson la nivel global, comunica pe acesta cale următoarele:

  • Finalizarea negocierii Contractului Colectiv de Munca (CCM) aplicabil celor cca. 2.600 de salariați Ericsson Romania.
  • Negocierea Contractului Colectiv de Munca la nivelul unității, a fost realizat in sistem on-line, o premiera pentru Romania.
  • Semnarea Contractului Colectiv de Munca la nivelul companie Ericsson Romania s-a facut, cu respectarea masurilor de prevenire a răspândirii COVID-19 si distanțare fizica.
  • Timp de doi ani, salariatii Ericsson Romania, vor fi protejati prin cel mai echitabil Contract Colectiv de Munca, negociat in Romania in domeniul IT&C.
  • Dialogul social realizat intre administrația ERICSSON TELECOMMUNICATIONS ROMANIA si ANTIC, va asigura pace sociala, respectul fata de proprii salariați, stimularea acestora prin acordarea de drepturi si beneficii într-o economie de piață concurențială din economia privata a Romaniei.

Am demonstrat ca si in Romania este posibil, sa respectam lucratorii in vreme de pandemie, sa promovam stabilitatea locurilor de munca prin dialogul social constructiv realizat intre ERICSSON TELECOMMUNICATIONS ROMANIA si Alianța Sindicatelor din Tehnologia Informațiilor și Comunicații –  ANTIC.

Așadar, prin cadrul CCM devenit aplicabil salariaților ERICSSON ROMANIA, chiar si in vreme de pandemie, se arata mai mult ca oricând, ca doar toți împreună, uniți si solidari, reușim sa ne protejam drepturile legale si membrii de sindicat.

Numai aderând la un sindicat avem putere de reprezentare a lucrătorilor si o cale deschisa spre o democrație autentica care se realizează prin dialog social real.

Noi toți împreună, suntem puternici si avem datoria de a participa implicat pentru o viață mai buna.

CRISTIANA MATEI

PRESEDINTE ANTIC

Alianta Sindicatelor din Tehnologia Informatiilor si Comunicatii ,, ANTIC”Bd. 1 MAI 51-55, et. 4,cam 405 sector 6, Bucureşti, Mobil: +4 0766426770 Mobil +4 0766426770 E-mail: anticromania@gmail.com